Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Μιλάμε για μεγάλο (ειδωλολατρικό;) πανηγύρι!


Δημοσίευση : 3 Δεκεμβρίου 2007

Ήταν στο Νομό Λακωνίας και παραβρέθηκε (σε στιλ Πολύδωρα) στην «τελετή» τοποθέτησης πιστού αντιγράφου εικόνας της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας της Ι.Μ. Έλωνας Αρκαδίας, σε εικονοστάσι στο εξωκλήσι της Παντάνασσας στο Φαρακλό Λακωνίας.

Όλος αυτός ο τζερτζελές, πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός περίπου έτους από την ανεύρεση της εικόνας της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, η οποία είχε κλαπεί από την Ιερά Μονή Έλωνας Λεωνιδίου Αρκαδίας στις 18-8-2006 και βρέθηκε μετά από έρευνες στις 23-09-2006, στο χώρο όπου τοποθετήθηκε χτες το αντίγραφο της εικόνας.

Μιλάμε για μεγάλο (ειδωλολατρικό;) πανηγύρι! Για την τοποθέτηση ενός αντιγράφου («κάρβουνο» και αυτό όπως το πρωτότυπο, ή άλλου είδους άνθρακας;) «εικόνας» (το ίδιο θαυματουργό και αυτό;) της Παναγίας, τάχα!!!..

Ήταν όλοι τους εκεί (όχι ΚΑΙ ο Ζορό, που λέει ο Κηλαϊδώνης). Εκτός από τον τοπικό δεσπότη (αυτόν που μοιάζει με τον Σαββόπουλο) τον Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, ήταν και ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος που ακούγεται ότι πάει για αρχιεπίσκοπος! Ήταν πλήθος από γαλονάδες, δήμαρχοι, κοινοτάρχες, και πάει λέγοντας!..

Μάλιστα δε, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τη θεία λειτουργία, έβγαλε και λόγο, τονίζοντας ότι «για την Ελληνική Αστυνομία, ο χώρος αυτός, αποτελεί και θα αποτελεί πάντοτε τόπο προσκυνήματος, κατάνυξης και περισυλλογής»!..

Καταλάβατε; Άλλο πανηγύρι θα έχουμε (στις 15 Αυγούστου) στο μοναστήρι με το πρωτότυπο, και άλλο (σαν «παγωτό μέσα στο χειμώνα» αυτό) στο εξωκλήσι με το «θαυματουργό» αντίγραφο!!!..

Υ.Γ.: Άραγε, ΚΑΙ του αντιγράφου η κλοπή (ο μη γένειτο) με δωδεκάμισι χρόνια κάθειρξη θα κοστολογείται και αυτή;

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ

http://xairete.blogspot.com/2009/08/blog-post_4923.html