Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Μαϊμού (copy) εικόνα!!!

http://img411.imageshack.us/img411/9231/theofierosolima0b1f0ns6.jpg

Αντίγραφο της Ιεροσολυμίτισσας στην Ξάνθη

Συμφώνως προς παράκλησιν του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου, εν τη Γενισέα της Ξάνθης, δια των τιμίων Γραμμάτων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, Ιερά Εικών της Θεοτόκου, αντίγραφος της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ιεροσολυμιτίσσης, της ευρισκομένης εις το Θεομητορικόν Μνήμα εν Γεθσημανή, έφθασεν εις την Αγίαν Πόλιν Ιερουσαλήμ εις τας τέλη Ιανουαρίου (ν.ημ.) τρ.ε. 2008 εκ της Ξάνθης, προς τέλεσιν ειδικής -ως έθος - τελετής «συναντήσεως» των δύο Ιερών Εικόνων, πρωτοτύπου και αντιγράφου.

Την Ιεράν αντίγραφον Εικόνα της Θεοτόκου συνώδευον ο Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πρασινάκης μεθ' ομάδος προσκυνητών.

Πατριαρχική ευλογία, μετ' αίτησιν του Σεβασμιωτάτου κ._Παντελεήμονος και του ως άνω Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, την Ιεράν αντίγραφον Εικόνα συνώδευσεν επίσης εις την Γενισέαν της Ξάνθης ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο οποίος προέστη τιμητικώς και των εορτασμών επί τη αφίξει της Ιεράς Εικόνος, και τη πανηγύρει του Ιερού Ναού της Υπαπαντής εν Γενισέα, την 1ην και 2αν Φεβρουαρίου (ν.ημ.), εξεφώνησε δε και σχετικήν εορταστικήν προσφώνησιν.

Από του νυν η Ιερά αντίγραφος αύτη Εικών θα παραμένη εις Γενισέαν προς ευλογίαν του ευσεβούς λαού της Ξάνθης και ολοκλήρου της Θράκης.

Εκ του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Δεν υπάρχουν σχόλια: