ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΕΡΑΣ (Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ);
ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΕΝΤΗΜΑ ΣΤΑ ΑΜΦΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΜΑΣ; ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ;
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ, ΛΕΩ ΕΓΩ!!!.
O εβραϊκος δικεφαλος αετος απο τη συναγωγη του Χοντοροβ
Αμέσως μετά τη μικρασιατική καταστροφή, εμφανιστήκαν στην Ελλάδα δυο αθλητικά σωματεία. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ με ημ/νιες ίδρυσης 1924 και 1926 αντίστοιχα. Και οι δυο ομάδες (άγνωστοι σε μένα οι ιδρυτές τους, οι ιδεολογίες τους και η σχέση τους με την εκκλησία) επέλεξαν το σύμβολο του δικεφάλου αετού για να κοσμούν τις φανέλες τους. Η όλη τους κίνηση σαφώς και έπαιξε σημαντικότατο ρόλο για τους Έλληνες σε ότι αφορά τη διαχρονικότητα της συνείδησης της "Μεγάλης Ιδέας" που είχε πρωτοεμφανιστεί 40 περίπου χρόνια πριν, μέσω της δημιουργίας του ιδεολογήματος του "Βυζαντίου".
Το 2004, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ντεμης Νικολαϊδης συναντά τον πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο οικουμενικός πατριάρχης έκανε τότε την εξής δήλωση: Πάντοτε θα ευρίσκωνται άνθρωποι, οι οποίοι πέραν από το ποδόσφαιρον καθ' αυτό θα διακρίνουν ότι η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν».
Tα παραπάνω όπως ήταν λογικό, προκάλεσαν παροξυσμό στις τάξεις των φανατικών φιλάθλων της ομάδας μιας και κοτζάμ πατριάρχης αποκάλεσε την... "αρρώστια" τους Ιδέα!
Οικόσημο της Ρωσικής Δυναστείας
Οικόσημο της Γερμανικής Συνομοσπονδίας που ιδρύθηκε το 1815 στην Βιέννη.
Σημαία της Αλβανίας, βασισμένη στην σφραγίδα του Skanderbeg από πάνω με κίτρινο το κράνος του Skanderbeg με δύο κέρατα από κατσίκα.
Οικόσημο της Σερβίας που χρησιμοποιείται από το 2004 και είναι ίδιο με το οικόσημο της δυναστείας του Obrenovi του 1882
Οικόσημο του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδος.
Οικόσημο του Μαυροβουνίου, βγαλμένο από τον οίκο του Petrovi-Njegoa.
Οικόσημο της Πόλης Lubeck της Γερμανίας
1400π.χ. Δικέφαλος που αρπάζει δύο λαγούς. Ανάγλυφο της Αλατζά-Χιουγιούκ στην πύλη των σφιγγών.
Συνεπώς, ο δικέφαλος αετός συμβολίζει ΚΑΙ την ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ της "εκκλησίας"
Ο διπλός αετός: Ο διπλός αετός εμφανίζεται στη Ελληνική μυθολογία με το πέταγμα των δύο αετών του Δία που του έδειξαν ότι οι Δελφοί είναι το κέντρο της γης. Σε διάφορα ευρήματα των Μυκηνών και στην Σπάρτη βρέθηκαν οι δίδυμοι αετοί να στολίζουν χρυσά κοσμήματα και πόρπες από ελεφαντόδοντο. Και οι Πέρσες είχαν χρησιμοποιήσει τον διπλό αετό. Οι Βυζαντινοί τους έλεγαν δίδυμους βασιλικούς και όχι δικέφαλους. Δύο αετοί στραμμένοι σε αντίθετη διεύθυνση κοσμούσαν την λαβή των ξιφών των αρχαίων Γαλάτων.
Romanov